Bijstorten (bijkopen)

Als u uw belegging wilt vergroten kunt u altijd bijkopen of bijstorten. Behalve als de voorwaarden van het product dit niet toelaten. 

 

Wel is het verstandig zijn om dit eerst te bespreken met uw adviseur (of met uw contactpersoon bij de aanbieder). Zij kunnen dan bepalen of uitbreiding van de belegging past in uw persoonlijke situatie. 

 

Bijstorten kunt u doen door uw extra inleg per bank over te maken en schriftelijk uw opdracht in te sturen. Een schriftelijke opdracht is vereist om uit te sluiten dat u per abuis een betaling hebt overgemaakt.

 

Gebruikt u hiervoor s.v.p. dan ook de door de aanbieder beschikbaar gestelde formulieren. Dan hebben wij als administrateur namelijk duidelijk bewijs dat u instemt met de prospectus en begrijpt dat uw risico's toenemen.

 

De identificatieprocedure is niet meer van toepassing op bijstortingen. Uw extra inleg mag dan ook afkomstig zijn van een rekening met een andere tenaamstelling, bijvoorbeeld een notaris, verzekeraar of familielid.

Wel moet dit een bankrekening zijn bij een 'vertrouwde' bank cq uit een 'vertrouwd' land. De bank moet namelijk de herkomst van de gelden gecontroleerd hebben (anti-witwas/anti-terrorisme wetgeving). In de meeste gevallen zal hier echter wel aan voldaan zijn.